LOADING CLOSE

Ondersteuning voor SCORM

Ondersteuning voor SCORM

SCORM is een algemeen erkende standaard om E-Learning content op te slaan. Kenmerkend aan SCORM is dat de gehele e-learning module als een pakketje wordt opgeslagen en in staat is om informatie over de voortgang of de resultaten van een toets door te geven aan een LMS.

CMP ondersteunt per heden de SCORM-standaard. Zelf gemaakte of ingekochte modules kunnen worden geupload in het LMS en automatisch worden opgenomen in de cursuscatalogus. Het is mogelijk afhankelijkheden vast te leggen tussen modules. Zo kun je de cursist verplichten eerst een online cursus te doen alvorens de aansluitende toets te starten. Voortgang van iedere module wordt opgeslagen in het LMS. Wanneer een deelnemer geslaagd is genereert het systeem automatisch een in de huisstijl van de organisatie opgemaakt certificaat.

Met de ondersteuning van SCORM en de recent geïntroduceerde module QuickLearning maakt het LMS van Online Academie een significante sprong naar een integraal kennisplatform dat zich niet beperkt tot het plannen en administreren van opleidingen.

Naast SCORM in het eigen LMS ondersteunen we ook LTI. Dit betekent dat een e-learning van derden op een ander systeem gestart kan worden.