Anne-Mayla Jansma: 'mijnLMS is een heel fijn en toegankelijk systeem. Je kunt er snel mee uit de voeten'

De gemeente Hilversum werkt al vanaf 2017 naar volle tevredenheid met het Leer Management Systeem van Online Academie. Corona daagde de gemeente uit om anders te gaan denken.

HR projectmedewerker Anne-Mayla Jansma: “We kunnen fysiek nu niet bij elkaar komen, maar er zijn ontzettend veel dingen die nog wél kunnen. Je kunt bijvoorbeeld alle offline trainingen in mijnLMS omzetten naar online. En ik vind het ook een uitdaging om out of the box te denken en te kijken wat er nog meer mogelijk is.'

MijnLMS is een heel fijn en toegankelijk systeem. Ik ken veel personeelssystemen. Vaak duurt het maanden voordat je zo’n systeem een beetje snapt. Met dit LMS kun je snel uit de voeten. Niet alleen voor mij als beheerder is het logisch en begrijpelijk. Dat is het ook voor mijn collega’s die zich via het systeem inschrijven voor trainingen en ze volgen. Het biedt een duidelijk overzicht van welke trainingen aangeboden worden, wat de inhoud ervan is en wanneer de training wordt gegeven. De meeste mensen kunnen er zonder hulp mee aan de slag, omdat het enorm laagdrempelig is. Mensen die minder vaak met de computer werken, hebben soms wat meer hulp nodig. Maar ook zij hebben het vrij snel onder de knie.”

Hybride werken
Corona zorgde ervoor dat meer mensen online leren zijn gaan omarmen. “Vorig jaar moesten we ineens alles online gaan plannen”, blikt Anne-Mayla terug. “Collega’s hadden geen keuze meer: ze moesten leren om bijvoorbeeld met Zoom en Teams te werken. De absolute meerwaarde hiervan is dat het hybride werken mogelijk maakt.”

Wat kan er wel?
“We zijn er absoluut creatiever door geworden. Niet focussen op wat er niet kan, maar kijken naar wat er wel kan. Zo zijn we als HR-afdeling bijvoorbeeld gestart met het aanbieden/inplannen van lunchwandelingen in de Hilversum Academie. Wij vinden het belangrijk dat onze medewerkers vitaal zijn en blijven. Wandelen en elkaar echt ontmoeten draagt daaraan bij. Collega’s kunnen met z’n tweeën, rekening houdend met de geldende regels, samen gaan lunchwandelen. Live of door elkaar ondertussen te bellen. Ook kunnen collega’s kiezen voor een lunchwandeling met bijvoorbeeld een loopbaancoach.”

Lerende organisatie stimuleren
“Het mooie is dat we dankzij de Hilversum Academie een portaal hebben waar medewerkers 24/7 terecht kunnen. Zo kunnen ze altijd nieuwe dingen leren. We bieden een groot en divers aanbod aan trainingen aan.”

Iedere dag een beetje beter
“Het is fijn dat Online Academie houdt van ontwikkeling. Ze streven er, net als ik, naar het systeem nóg beter te maken. Ze zijn altijd bereid om met me mee te denken en dingen uit te leggen. Ze zijn goed bereikbaar, wijzigingen worden snel doorgevoerd en ik kan met elke vraag bij ze terecht. Hun servicegericht is heel groot en dat is voor ons als klant heel prettig.”