Gemeente Capelle aan den IJssel: Duurzame inzetbaarheid op het hoogste niveau

Een toekomstbestendige organisatie is wendbaar en zet de kwaliteiten en talenten van haar bevlogen medewerkers optimaal in. We zien hoe belangrijk het is om als organisatie sterk in verbinding te staan met elkaar en de omgeving.

In korte tijd moeten medewerkers zich ontwikkelen op nieuwe vaardigheden, nieuwe taken en anders samenwerken. Met het professionele instrumentarium van CapTalent worden de eisen en mogelijkheden van medewerkers en organisaties op elkaar afgestemd. Zodat mensen het beste uit zichzelf halen, ook als er allerlei veranderingen op ze afkomen.
 
CapTalent is het loopbaan- en ontwikkelcentrum van de gemeente Capelle aan den IJssel. “We staan voor ontwikkeling en bevlogenheid door creativiteit, lef en actie!” vertelt Harold de Kok. Hij en Paule Kok zijn de oprichters van CapTalent. “Samen met onze opdrachtgevers werken we aan duurzame inzetbaarheid, mede door te zorgen dat medewerkers zich continu (kunnen) ontwikkelen en in elke levensfase in hun kracht staan.”, vult Paule aan.
 
Alle aspecten waarmee een medewerker haar of zijn aantrekkelijkheid als werknemer vergroot heeft CapTalent in haar portfolio: werkgeluk, toegevoegde waarde leveren, competenties ontwikkelen, flexibiliteit en wendbaarheid, gezonde levensstijl en vitaliteit, zichtbaar zijn en in de kracht van je levensfase staan. Daarbij herinneren ze iedereen er regelmatig aan niet te vergeten af en toe te lachen.
 
Om loopbaanontwikkkeling te stimuleren en ondersteunen heeft CapTalent samen met Online Academie B.V. de CapTalent Academie ingericht. Hier vinden medewerkers het complete opleidingsaanbod van CapTalent, schrijven ze zich in voor workshops, trainingen en organisatiebrede activiteiten en hebben ze toegang tot een gestructureerde verzameling van E-Learnings en Quick Learnings. Veelal direct toepasbaar in het werk. Deze maand is daar de FlexCap aan toegevoegd: een plek om medewerkers, waarbij de werkvoorraad tijdelijk wat is opgedroogd, te matchen aan collega’s of teams waar de werkdruk juist is toegenomen. De Academie biedt zo ruimte en flexibiliteit om in te springen op de behoeften onder medewerkers.
 
CapTalent heeft hiermee leren en ontwikkelen slimmer en effectiever gemaakt, waardoor medewerkers op hun eigen tempo en tijd eigenaarschap kunnen pakken op hun persoonlijke ontwikkeling. Ieder mens is uniek en krijgt bij CapTalent altijd aandacht op maat.