HR Adviseur Spring Kinderopvang - Petrie Leenders: 'MijnLMS is veel meer dan alleen een systeem, je wordt écht ontzorgd'

pring heeft verschillende locaties voor kinderopvang in Oost-Brabant en Noord-Limburg. Van kleine kinderdagverblijven en gastouderopvang tot grote kindcentra midden in de wijk. Wat al die locaties gemeen hebben is het bieden van (pedagogische) kwaliteit en veiligheid. Het (bij)scholen van de ca. 800 medewerkers is erg belangrijk voor de organisatie. HR-adviseur Petrie Leenders vertelt erover en legt uit waarom Spring voor mijnLMS van Online Academie koos.
“Onze pedagogisch medewerkers volgen trainingen om aan bepaalde kwalificaties te voldoen. Wij waren al langer bezig met de vraag hoe we die trainingen op een professionele, leuke manier blended (combinatie van offline en online) konden aanbieden. Hoe fijn is het als je een training kunt volgen op een moment dat het jou uitkomt? En dan niet alleen vakmatige opleidingen, maar ook e-learnings die de (persoonlijke) ontwikkeling van onze medewerkers stimuleren, denk bijvoorbeeld aan Excel of management skills. Vanwege corona werden we met onze neus op de feiten gedrukt en kwamen onze plannen ineens in een stroomversnelling terecht.”

Gefaseerd aanpakken
“We hebben meerdere Leer Management Systemen met elkaar vergeleken en kozen voor Online Academie, omdat hun systeem heel overzichtelijk is qua lay out en erg gebruiksvriendelijk. Wij wilden een aantal trainingen voor bepaalde kwalificaties voorrang geven. Het fijne is dat Online Academie met ons meedacht over hoe we dat op een goede manier versneld konden doen. Ze hielpen ons ook met de keuze voor de juiste software om de e-learnings te maken. De ondersteuning vanuit Online Academie is super. Er werd meegedacht en gekeken naar wat we op dat moment nodig hadden. Je kunt het LMS-pakket zo groot of klein maken als je wil, maar omdat wij het meest uitgebreide pakket nu nog niet nodig hebben, adviseerden ze ons een lite-versie. Uitbreiden kan in de toekomst altijd nog.”

Slim(mer) werken
“Online Academie kijkt heel erg naar hoe je dingen slimmer kunt doen. Zo werken wij bijvoorbeeld met AFAS dat eenvoudig gekoppeld kon worden met mijnLMS. Verder zijn onze trainers ontzettend kundig, maar ze vonden het fijn een beroep te kunnen doen op de kennis van Online Academie over hoe je trainingen omvormt naar e-learnings. Ze zijn ontzettend enthousiast over de gebruiksvriendelijkheid van het systeem en hoe makkelijk het is om modules te maken. Op een eenvoudige manier kunnen ze video’s, artikelen of een quiz aan trainingen toevoegen. Ook fijn is dat de lijnen kort zijn en je snel een reactie krijgt op vragen, zodat je weer vooruit kunt. Eigenlijk is mijnLMS veel meer dan alleen een systeem, je wordt écht ontzorgd.”