Roelofs Groep B.V., Katja Mackus: ‘Dankzij mijnLMS zitten onze medewerkers zelf aan het stuur.'

Familiebedrijf Roelofs wil in 2030 100% klimaatneutraal werken. Om dit voor elkaar te krijgen, is innovatie van wezenlijk belang. Niet gek dus dat een leven lang leren een van de zeven pijlers is van de organisatie. Om hier optimaal invulling aan te geven, krijgen medewerkers alle ruimte voor het ontwikkelen van persoonlijke vaardigheden en kennis. Een LMS is daarbij cruciaal. P&O-functionaris Katja Mackus aan het woord over mijnLMS.

“Binnen ons bedrijf is kennisdeling cruciaal”, vertelt Katja. “Want een voorwaarde voor innovatie is blijven leren. Wij zijn ervan overtuigd dat de interne kwaliteit op orde moet zijn om externe kwaliteit te kunnen garanderen. Als groeiend bedrijf wil je voorkomen dat je het wiel steeds opnieuw aan het uitvinden bent, ook op het gebied van leren. We zochten een oplossing waarmee we in onze opleidingsbehoefte konden voorzien en cursisten persoonlijke aandacht konden geven. In mijnLMS vonden we alles wat we zochten én konden we met onze eigen aanbieders blijven werken.”

Dynamisch geheel
“Roelofs heeft een uitgebreid werkveld met verschillende kennisgebieden. Het is belangrijk dat de medewerkers van elkaar weten wat we doen, wat we kunnen en wat de nieuwste ontwikkelingen zijn. De informatie die wij tijdens verschillende (offline) bijeenkomsten deelden, hebben nu een plek in de Roelofs Academy gekregen. En het mooie is dat onze medewerkers grotendeels zelf bepalen wanneer ze de informatie tot zich nemen of een opleiding volgen. Een vakman Grond Weg en Waterbouw (GWW) heeft in de winter meer tijd voor scholing, dan in de zomer. Terwijl het voor een ontwerper/adviseur per week kan verschillen of er tijd is voor het volgen van een opleiding. Maar allemaal kunnen ze op elk moment van de dag via een computer of hun telefoon inloggen. Superhandig en efficiënt. Corona zorgde voor een boost binnen de Roelofs Academy, omdat iedereen digitaal leren wel moest omarmen.”

Zelf aan het stuur
“Wat een mooie ontwikkeling is, is dat de werkgever dankzij de Roelofs Academy niet alleen meer het loopbaanpad van werknemers bepaalt. Ja, we duiden welke competenties nodig zijn, maar we moedigen mensen aan om zelf achter het stuur te gaan zitten. Ze zien wat het cursusaanbod is en kunnen zelf aangeven wat ze nodig hebben om hun werk goed te kunnen doen. Dat levert blijere medewerkers op, omdat ze zichzelf kunnen blijven uitdagen. Dankzij het LMS kunnen medewerkers zich ook op andere gebieden laten scholen en actief blijven binnen ons bedrijf. Zo werken we aan duurzame inzetbaarheid.”

Passie voor het product
“Wij zijn vakidioten en het is ontzettend fijn dat ze dat bij Online Academie ook zijn. Het is een professionele, no nonsens partij waar afspraak afspraak is. De medewerkers hebben alle aandacht voor ons, denken met ons mee en lossen dingen snel op. Het is fijn om te werken met mensen die passie voelen voor hun product.”

Interessant webinar
Meer weten over hoe je een leercultuur in je bedrijf kunt bevorderen? Bekijk dan het webinar 'Investeren in je mensen' op roelofs-academy.nl (rechtsonder op de homepage). Prof. dr. Nick van Dam (hoogleraar Nijenrode), Tahlvik Leung Lo Hing (Van Wijnen), Katja Mackus (Roelofs Groep) en Timo Jansen (Bouwmensen Amersfoort) gaan met elkaar in gesprek over dit onderwerp.